I když šátky nejsou v prodeji, několik z nich už funguje jako zkušební vzorky. Jsou zatěžovány, zkoušeny, používány, prány. A když pak dorazí podobná reference, dělají nám jen radost :)


"Testování šátku Lenire

Lenire Campanula stříbrná  - bavlněný šátek s výrazným vzorem v jednoduché, ale pěkné kombinaci přírodní a šedé barvy.  Šířka šátku po vyprání je 74 cm, gramáž cca 272 g/m2. Jedná se o středně silný   a hutnější  šátek .  Po vyprání, pár navázáních a vánočkování  šátek hezky změkne a pustí chlup. Lenire tedy není třeba dlouho zanášet. Výhodou jsou barevně odlišené lemy, které pomohou orientaci během vázání.  Každý lem je založen na jinou stranu, můžeme si tak vybrat rub či líc a šátek bude vždy vypadat „upraveně“. Středová značka se nachází  u obou lemů.

Do Lenire jsem vázala dvacetiměsíčního synka s váhou cca 11 kg. Zkoušeli jsme kříž s kapsou uvnitř, nejčastěji jsem však vázala dvojitý kříž a dvojitý hammock. Šátek se i po prvním vyprání a navázání dobře dotahoval, klouzal tak akorát. Po navázání  drží, úvaz se mi nepovolil ani při delší době nošení.  Dvojitý uzel na konce úvazu je mohutnější, při použití RS kroužků bude zakončení  vypadat estetičtěji. Úvaz však drží dobře i při zakončení na jednoduchý uzel.  I když je šátek hutnější, na ramenou mi nepřekážel, nesklouzával z nich.  Díky dostatečné šířce se do šátku pohodlně vejde i větší dítko s rezervou na zajištění hlavy během spánku.

Lenire mohu doporučit jako univerzální šátek na celé nosící období. U malých miminek to bude chtít zpočátku  trochu cviku s větším množstvím materiálu do ruky. Je to však pouze o zvyku . Jako plus vidím to, že není třeba pár měsíců po porodu, jakmile miminko povyroste, měnit šátek za nosnější. 

Monika, Jihlava
www.ekomimino.cz"