"Ráda bych alespoň touto cestou poděkovala české značce Lenire za nádherný šátek.

Šátek jsem vyhrála v srpnové soutěži a mohla jsem si zvolit jakýkoliv model ze všech kolekcí. Moje volba padla na růžovou Campanulu z poslední kolekce, a to hned z několika důvodů – za prvé mám ráda kontrastní, menší vzory; za druhé ač na růžovou zcela nejsem, tato mi přišla překrásná; za třetí mám doma holčičku, která dostala tolik růžového oblečení, že i já jsem ho musela začít mít ráda; a za čtvrté a v neposlední řadě bylo těchto šátků v této konkrétní barvě natkáno jen 20 ks, takže je to v podstatě skoro limitka a tím pro mě ještě cennější.

Šátek přišel hned druhý den po oznámení výběru zabalený v krabici. Na první pohled mě zaujal slogan na boku krabice „Roste s vaším miminkem od narození až po předškolní věk“ a zauvažovala jsem nad tím, že to vlastně není až tak nereálné... Šátek byl poskládaný přesně na rozměry krabice (a to píšu zejména proto, že ho tak už nikdy poskládat nedokážu, ať se budu snažit sebevíc). Nejprve jsem ho jen vybalila a trochu osahala. Mám doma pro srovnání tři bavlněné šátky jiných firem, ale všechny jsou z druhé ruky a tedy zanošené. Takhle na pohmat před praním mi ale přišel moc příjemný, asi trochu hrubší než moje Oscha Japanese Knot ooki Ghanima (270 g/m2, 100 % bavlna – 50 % česaná bavlna, 50 % bavlna) nebo Didymos Fishes Latimeria (282 g/m2, 100 % bavlna), ale zase o něco jemnější a méně hutný než LennyLamb Colours of Rain (290 g/m2, 100 % bavlna). Barva mi přišla krásně jasná, v kombinaci s přírodní osnovou možná trochu méně kontrastní, než jsem čekala, ale na světle vynikla. Moc se mi líbilo, že je jeden lem ponechán se vzorem šátku a druhý je světlý – pro snadnější orientaci při vázání, to se mi bude hodit.

Po osahání šel šátek do pračky. Výrobce doporučuje první praní na 60 °C a šetrné sušení, tak jsem postupovala dle návodu (protože mám pračku se sušičkou a hodlám sušit, když je to možné), tedy program Bavlna na 60 °C a následné sušení na 30 °C. Šátek jsem vytáhla ještě vlhký a jala se žehlit. Žehlil se pěkně, i když musím říct, že šátky jsou u nás jediné, co se občas žehlí. Vzor byl po praní trochu vystouplý, ale po žehlení hodně „slehl“.

No a teď to nejdůležitější – zkouška úvazu. Záměrně jsem si vybrala velikost 7, i když by mi měla stačit 6, ale už jsem zjistila, že mi s některými šátky ty delší úvazy nefungují, a já většinou preferuji kříž než kapsu, tak jsem vzala delší, třebaže jsem riskovala, že mi zase bude dlouhý. Vybrala jsem si tedy dvojitý kříž a šla vázat. Nevím, jestli je to tou barvou nebo náladou, ale malá se poprvé při navazování smála. Šátek se dotahoval krásně, na dotek byl příjemný (jako bych hladila Yaro La Vita Hot Coral Arctic Blue Linen, ze kterého mám scrap, možná je to tím vzorem podobného charakteru). Každopádně pracovalo se s ním pěkně, dobře se dotahoval (asi bych řekla, že i lépe než s Didymos Fishes, který mám jediný dlouhý) a na zkoušku jsem vázala na zakončení uzel. Šátku je hodně do ruky, tak někdy zkusím na zakončení RS kroužek, ale teď ho nemám k dispozici.

Co dodat? Za mě a můj první den s Lenice Campanula naprostá spokojenost. Už se těším, až ho za těch chladnějších dnů zanosíme, protože dnes zatím vyrazit ven nešlo a v teple pro konejšení a i z hlediska rychlosti zatím preferuji nosítko. Spokojená jsem i se vzorem a barvou, i když jsem se trochu bála, že budu litovat, ale už teď si dokážu představit, v jakých barevných kombinacích s oblečením nám sedne;-)

Děkuji moc, Lenire!

Pat. Puffová"