Touhle referencí trochu skočíme v čase zpět. To bylo ještě teplo a čekání na krabice bylo tááák dluhé. A tak jsme stříbrnou Campanulu poslali chuděru jako holátko bez krabice a návodu, jen aby už mohla nosit. První dojmy byly takovéhle:

"...natěšeně jsem ho vybalila. Zajímalo mě kolik měří před vysrážením. Naměřila jsem rovných 5,2 m, šířku jsem neměřila. Koukla jsem na cedulku, která říkala: "Perte na 40°C." Tak šup tam s ním, trochu eko tekutého prostředku a už se točí ;-) Na cedulce ještě stálo: "www.lenire.cz" Protože mám šátek koupený ještě před zahájením jeho prodeje, tak mě zajímalo, jsou-li stránky již funkční. A byly! A jsou velmi povedené! Krásné dle mého názoru. Najdete tam vše! Od e-shopu, přes historii celého vývoje šátku až po blog - zkrátka super. Na stránkách jsem se dočetla, že na poprvé je lepší šátek vyprat na 60°C (což jistě bude v brožurce, která bude součástí dodávky, ale já ji nemám neboť její absence je jedním z faktorů, proč se šátky ještě oficiálně neprodávají). Tak když dojel cyklus na 40°C, tak jsem ještě přidala praní na 60°C, tentokrát už bez pracího prostředku jen kvůli vysrážení. Ráno jsme šátek pověsila a odpoledne natěšeně vyžehlila a znovu přeměřila. Vysrážel se mi na rovných 4,9 m s šířkou 74 cm (mám vel. 6).

A pak už konečně navázat! Odchytla jsem 13m dítko, které k nošení nebylo třeba přemlouvat. Hned si dalo ručky dovnitř a přisálo se k prsu (prostě večer). Mile mě potěšilo, jak se s šátkem i přes jeho šíři dobře pracuje. Byla jsem ráda za vel. 6 (před koupí jsem zvažovala i vel. 5), protože šátek bere docela dost délky v uzlu. Druhé moc milé překvapení bylo, že šátek je jemný už po prvním vyprání. Moc ráda hladím záda naší dcerky, když ji mám v šátku, a s Laniré to bylo jak hladit si plyšáčka už na první pohlazení. Byl ale večer, takže po 5ti minutách jsme museli vyndat a jít do hajan.

Druhý den mě čekala cesta přes celou Prahu a zase zpět, sáhla jsem po Laniré. Ráno bylo v poklusu, nestíhala jsem. Navázala šátek na sebe, přes něj bundu. Děti dala do sedaček. Jeli jsme k metru. Začalo pršet. Rychle zaparkovat. Mladší šup do šátku. Pod bundou se nedalo moc dobře upravit a utáhnou úvaz (vážu KsK), přesto vše bylo pohodlné. Zavázala jsem jen na 1 uzel. Cesta do cíle trvala hodinu. Přestupovali jsme a šli pěšky. Šátek v úvazu se ani nehnul, byl moc pohodlný. 1 uzel držel jak přibitý. Super.
Cestou zpět (zase hodina cesty) mi v šátku Julinka usnula a když jsme došli k autu, tak se mi ji spící podařilo dát do sedačky (kde spala ještě další 2 hodiny) a odjet domů. Takže jsem nadšená.

Večer při vaření jsme ji pak ještě mela na zádech v DH a stále jsem se dívala na náš odraz v dvířkách trouby, šátek je totiž tak elegantní, že se na něj nemohu vynadívat.

Vážně se mi moc líbí a myslím, že to bude moje láska, kterou nechám holkám do výbavy na jejich děti :-)
Kateřina, Praha
www.nosimse.cz" 

Lenire Campanula stříbrná

Lenire Campanula stříbrná

Lenire Campanula stříbrná