Nošení miminek je dnes už normální součást péče o malé miminko, ale i o odrůstající batolátka. Nebylo to tak vždycky, ještě před 10 lety obhajoba nošení stála mnoho diskuzí a překladů zahraničních článků. A aby se znáz rozpustily i ty poslední možné obavy, vznikl tento plakát. 

Myšlenka pochází od lektorky vázání Ivy Gondekové - i u ní můžete Lenire šátky poptávat a nechat si poradit :). Nosící šeptanda a sdílení zkušeností na internetu funguje výborně, ale proč téma nošení neprosunout i do offline světa. V ordinacích pediatrů je tolik nástěnek s nejrůznějšími informačními letáky, reklamami... Proč by tam nemohl viset i plakát o nošení miminek? Že je normální. Že to není žádný novodobý výstřelek bláznivých matek, co musí mít něco extra :) Že si miminka o nošení říkají, narodí se se všemi schopnostmi potřebnými k tomu, aby jim bylo nošení příjemné a přínosné, a nám rodičům jen zbývá zbavit se obav a prostě miminko vzít do náruče a nosit ho, když je zrovna takhle spokojené. 

A protože nosící svět je malý, grafiku plakátu si vzala na starost kdysi taky nosící architektka a výtvarnice Eva Rybníčková, určitě znáte její komiksy na PEPeTA.cz.

My máme radost, že jsme mohli na jeho vznik přispět a dole se také objeví logo našich šátků Lenire. 

A výsledek? Náhledy si můžete prohlédnout a prostudovat tady u nás v galerii. A opravdový vytištěný plagát třeba objevíte brzy u vašeho pediatra, v mateřském centru nebo i na jiných místech nakloněných přirozenému rodičovství... 

P.S.: Máte-li možnost plakát někde vyvěsit, určitě se ozvětě Ivě Gondekové. Všichni budeme rádi, když jich bude vyvěšeno co nejvíce...